مرگ زنبور عسل بعد از نیش زدگی

توضیحات:

  • به نام خدا

    اگر شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که حداقل یک بار توسط زنبور گزیده شدید باید بدانید که تمام زنبور‌هایی که در یک کندو زندگی می‌کنند توانایی نیش زدن را ندارند بلکه تنها زنبور‌های کارگر هستند که نیش می‌زنند و پس از این اقدام می‌میرند.



    اگردرد ناشی از گزیدگی حواسی برای شما گذاشته باشد و دقت کرده باشید متوجه شده‌اید که معمولا بیشتر زنبور‌ها بعد از نیش زدن می‌میرند.

    در یک کندو ملکه، زنبورهای نر و کارگر در کنار هم زندگی می‌کنند و هر کدام وظایف متفاوتی را در کندو برعهده دارند.

    ملکه که مادر تمام زنبور‌های کندو است، مهم‌ترین وظیفه‌اش تخم‌گذاری است. خرطوم ملکه توانایی جمع‌آوری شهد گل‌ها را ندارد و به طور طبیعی بیش از پنج سال می‌تواند زندگی کند.

    زنبور نر که معمولا وظیفه‌اش بارور کردن ملکه است، به علت نداشتن نیش، توانایی جمع‌آوری شهد و گرده را ندارد و تنها ۲۴ روز زنده می‌ماند.

    زنبور‌های کارگر که همگی ماده هستند، بیشترین جمعیت کندو را تشکیل می‌دهند و کار آن‌ها جمع‌آوری شهد و گرده گل‌ها و در ‌‌نهایت تولید عسل است.

    در این میان باید گفت تمام زنبور‌هایی که در یک کندو زندگی می‌کنند توانایی نیش زدن را ندارند و تنها زنبور‌های کارگر هستند که نیش می‌زنند و پس از نیش‌زدن می‌میرند.

    مرگ این زنبور‌ها بعد از نیش‌ زدن به دلیل نوع نیش آنهاست. نیش زنبور‌های کارگر خاردار است، به این معنی که پس از نیش زدن و ورود زهر به بدن موجوداتی که ساختار گوشتی دارند، نیش درمحل گزش گیر می‌کند و زنبور تمام تلاش خود را برای بیرون آوردن نیش خود می‌کند که این تلاش با پاره شدن شکم، در ‌‌نهایت منجر به مرگ زنبور پس از چند دقیقه بعد از گزش می‌شود.

    این درحالی است که ملکه و سایر زنبورهای کندو به علت داشتن نیش بسیار نرم و انعطاف‌پذیر پس از نیش زدن نمی‌میرند و این ویژگی، این قابلیت را به این زنبور‌ها می‌دهد تا بصورت پیاپی از نیش خود استفاده کنند، بدون آنکه نیش آن‌ها در محل مورد گزش گیر کند.

    نکته قابل ذکر این‌که علت قرمزی و سوزش در محل گزیدگی مربوط به اسید فرمیک موجود در زهر زنبور است که این اسید در گیاه گزنه نیز وجود دارد.

    درمان نیش زدگی:

    نیش زنبور بسیار ناراحت کننده و اغلب دردناک است که  معمولا در طول ماه های گرم   که مردم بیشتر در خارج از منزل سپری می کنند وجود دارد  .زنبور عسل  از  نیش خود   به عنوان ابزاردفاعی  استفاده می کند که بدن به آن واکنش نشان میدهد. سوزش  و درد؛  ورم قرمز با یک نقطه سفید کوچک در مرکز. و تورم محل گزش وجود دارد . علائم خفیف  در ظرف چند روز از بین می رود گزیدگی خفیف  از 5 تا 10 روز طول میکشد.زهر زنبور عسل  در مواردی که شدید باشد سیستم ایمنی بدن نسبت به آن واکنش نشان می دهد که باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید . واکنش های خفیف و متوسط در منزل با شیوه های طبیعی درد، تورم، خارش و قرمزی را کاهش می دهد
     

    در اینجا 10 روش  برای درمان نیش زنبور عسل وجود دارد که عبارتند از:


    1. خارج کردن  نیش حشرات

    گام اول این است که بلافاصله  نیش حشرات را از پوست خارج کنیم .  فقط چند ثانیه طول میکشد که سم مضر زنبور وارد بدن شود. نیش حشرات   را  با یک  موچین  خارج کرده سپس باید آن ناحیه را  با صابون ضدعفونی و با آب بشوئید.بعد از خشک کردن پماد ضد عفونی کننده بزنید .  همچنین می توانید لوسیون کالامین برای کاهش خارش و تورم  استفاده کنید

    2.  یخ

    گام بعدی کمپرس یخ بر روی منطقه آسیب دیده برای رهایی از درد  است. دمای سرد  التهاب را کاهش داده و همچنین به کاهش درد و تورم کمک میکند. تکه های یخ  رادر پارچه نازک قرارداده و ببندید  و در منطقه آسیب دیده به  مدت 10 تا 15 دقیقه نگه دارید. .  هر چند ساعت تا زمان  بهبودی این کار را انجام دهید  همچنین می توانید یک بطری  آب  سرد در منطقه آسیب دیدهنگه دارید.

    توجه: هرگز  یخ را به طور مستقیم بر روی پوست، قرارندهید


    3. جوش شیرین

    جوش شیرین یک محصول قلیایی  است که به  خنثی کردن  سم اسیدی،  کمک میکند و  در نتیجه درد، خارش و تورم  زودتر التیام میابد

    1 قاشق چای خوری جوش شیرین را با کمی آب  ترکیب کرده تا خمیر شود .سپس در محل گزشبه مدت 5 تا 10 دقیقه قرار دهید
    منطقه را  با آب ولرم بشویید.اگر ناراحتی همچنان ادامه دارد، بعد از چند ساعت دوباره تکرار کنید.

    4.  عنبر سائل

    یکی دیگر از درمان های طبیعی موثر برای  نیش زنبور عسل , عنبر سائل است. با توجه به خواص ضد التهابی و قابض آن، آبه کاهش خارش، درد و تورم کمک میکند.در منطقه آسیب دیده قرار داده تا خشک شود در صورت نیاز دوباره تکرار کنید

    5. سرکه سیب

    سرکه سیب همچنین  به خنثی سازی اسید در زهر کمک می کند. درد و  خارش و تورم را کاهش می دهد.یک توپ پنبه  ای  را در سرکه سیب خالص فروکرده و بمدت  10 دقیقه نگه دارید و در صورت نیاز دوباره تکرار کنید.اگر  سرکه سیب  نداشته باشید،  می توانید  از سرکه سفید استفاده کنید.
    6. عسل

    عسل یکی دیگر از درمان خوب برای نیش زنبور عسل است. این خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد. عسل  را  در منطقه آسیب دیده،  زده و بگذارید خشک  شود سپس با  آب گرم بشوئید. هر روز چند بار این کار را انجام دهید.همچنین می توانید مقدار مساوی از عسل  و زردچوبه  را مخلوط کنید. در منطقه آسیب دیده، چند بار در روز به مدت چند روز بمالید

    7.ژل آلوئه ورا

    ژل آلوئه ورا یکی دیگر از درمان خوب برای  نیش زنبور عسل است. خواص تسکین دهنده و ضد التهاب آن به کم شدن درد، تورم و خارش کمک میکند.برگ آلوئه ورا،  را شسته  و به کمک چاقو  باز کرده و ژل از آن استخراج میکنیم در منطقه آسیب دیده چند بار در روز به مدت چند روز بزنید.

    8. نعناع

    این گیاه محل  نیش زنبور عسل  را ضدعفونی کرده و خارش  را از بین می برد. خواص ضد التهابی و ضد درد آن  به کاهش درد، تورم و التهاب کمک میکند 1 یا 2 قطره از اسانس نعناع  رابه طور مستقیم در محل گزش  چند بار در روز بزنید. اگر  دارای پوست حساس هستید، مخلوطی از  روغن حامل مانند روغن نارگیل و یا روغن زیتون استفاده کنید یا  آب  برگ نعناع تازه  را استخراج کنید  و آن  را بر روی منطقه آسیب دیده بزنید.  بگذارید خشک شود سپس با آب سرد بشوئید.  1 یا 2 بار تکرار کنید.

    9. آسپرین

    درمان دیگری برای خنثی کردن سم و بهبود سریع  آن ,آسپیرین است. خواص ضد التهابی آن نیز می توانددرد و تورم  را کاهش دهد.آسپرین را له کرده.چند قطره  آب  به آن زده تا خمیر شود و لایه نازکی از آن را بر روی محل آسیب دیده قرار دهید چند دقیقه بعد با آب ولرم بشوئید  در صورت نیاز دوباره تکرار کنید.

     

    10.  خمیر دندان

    خمیر دندان  ، می تواند  به درمان نیش زنبور عسل کمک کند درد و تورم را کاهش میدهد بر روی منطقه آسیب دیده خمیر دندان بزنید 
    چند ساعت بعد با لیف حمام  تمیز کنید در صورت نیاز تکرار کنید. از خمیر دندانهای سفید استفاده کنید از ژلهای رنگی استفاده نکنید

    نکات مهم:

    هنگامی که در اطرافتان زنبور می بینید ، آرامش خود را حفظ کرده ،  دهان و بینی خود را، بپوشانید و به آرامی از این منطقه دور شوید
    از ضربه زدن  به  زنبورها بپرهیزید ، چون آنها می توانند به وسیله نیش از خود دفاع کنند
    از خاراندن منطقه آسیب دیده،خودداری کنید چون خطر عفونت را افزایش می  دهد.
    هر گونه طلا و جواهر تنگ از منطقه آسیب دیده خارج کنید چون بعد از تورم خارج کردن آنها سخت تر است

     


  • تهیه و تنظیم توسط پرورش ملکه خاطره
    تماس : 09023025634
    انتشار مطلب در :