نژاد آفریقایی زنبورعسل

توضیحات:

  • به نام خدا

    نژاد زنبور عسل آفریقایی:

     زنبورهای آفریقایی زیر مجموعه ای از زنبورهای اروپایی می باشند.که در سال ۱۹۶۵ یک دانشمند زنبور عسل آفریقایی را وارد آمریکای جنوبی کرد و در طبیعت با زنبورهای اروپایی جفت گیری داد نتیجه فاجعه آمیز بود و پس از آن داستان زنبور عسل قاتل در سال‌های دهه ۱۹۵۰ آغاز گردید. در یک کوشش فراگیر برای تکثیر زنبور عسل که تناسب بهتری با آب و هوای حاره‌ای آمریکای جنوبی داشته باشند، یک بیولوژیست برزیلی زیرگونه‌ای از زنبور عسل را از آفریقای جنوبی آورد و آنها را با زنبور عسل اروپایی جفت کرد. طبیعت قادر نبود این حیوان بالدار را به جایی محدود کند و لذا چند بچه کندو از زنبورهای آفریقایی از دست آنها فرار کرد و به طبیعت راه یافتند.

    زنبورهای فراری با جمعیت‌های محلی زنبور عسل اروپایی جفت شدند و اعقاب هیبرید آنها گسترش یافت و در مسیر خود با دیگر زنبورهای اروپایی جفت شدند. مخلوط شدن خزانه ژنی زنبورهای عسل آفریقایی و اروپایی را اصطلاحا «آفریقایی شدن» می‌نامند زیرا ژن‌های زنبور عسل آفریقایی است که در نهایت غلبه می‌یابد. ژنوم زنبورهای عسل آفریقایی‌شده تیپیک موجود در کالیفرنیا حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زنبور آفریقایی و ۲۰ تا ۳۰ درصد زنبور اروپایی است.

    ژن‌های آفریقایی و صفاتی که به آن منتسب هستند غالب است زیرا انتخاب طبیعی به نفع آنها عمل می‌کند. اندازه اندکی بزرگ ‌تر زنبور آفریقایی‌شده و نرخ بالای تولید مثل آنها در برابر زنبورهای غیرآفریقایی به آنها امتیازات خاصی می‌بخشد. “هیبرید” زنبور قاتل به دنیا معرفی شد.

    رفتار و ویژگی های نژاد آفریقایی:

    -رشد سریع ،میزان بچه دهی و جمع آوری به میزان قابل توجهی بالا میباشد.

    -زنبورهای این دسته بسیار مهاجم هستند و در برابر هر نوع خطر و نزدیک شدن به کلنی هایشان به صورت گروهی و هم زمان حمله خود را آغاز میکنند.

    بعد از نیش زدن زنبورعسل که در تمامی نژادهای زنبورعسل یکسان است این میباشد که این نژاد بعداز نیش و خارج شدن نیش و کیسه زهرش ماده شیمایی از خود منتشر میکند که به سایر زنبورها پیغام حمله مجدد را میدهد تا جایی که میتوانند در یک حمله گروهی یک انسان بالغ را از پای در بیاورند.

    -این نژاد از زنبورها برخلاف سایر زنبورهای دیگر میتوانند تا حدود 150 متر یا بیشتر را به دنبال هدفش را طی نمایید در حالیکه در سایر زنبورها این مسافت تا 50 متر نزول نمیکند.

    -زنبور عسل ملکه آفريقايي، بر ساوانا فرمانروايي مي کند، حتي فيل ها نيز از صداي وزوز کندوي او به وحشت مي افتند.

    -ویژگی دیگر این زنبور در لانه گزینی انتخاب  در تنه درختان و سقفهای چوبی خانه ها میباشد.

    - طبق مطالعات عسل خاطره میزان تولید عسل در این نوع نژاد کم ، با کیفیت بالا ذکر شده است

    -در این نوع نژاد از زنبور مقاومت بالا در برابر بیماری نوزما و کنه وارورا را دارن

    -جمع آوری گرده گل وتولید  بره موم  در این نوع نژاد متوسط میباشد

    -زمستان گذرانی خیلی ضعیف میباشد


  • تهیه و تنظیم توسط پرورش ملکه خاطره
    تماس : 09023025634
    انتشار مطلب در :