نژاد کارنیکا

توضیحات:

  •  ویژگیهای بارز  نژاد کارنیکا :

    -زمستان گذرانی قوی و سالم

     نژاد پرورشی کارنیکا دارای لاینهای متفاوت می باشد و بعضی از این لاین ها زمستان گذرانی قوی تری دارند، که پرورش دهندگان نظرات متفاوتی را نسبت به این موضوع عنوان می کنند. برای مثال: یک کلنی هیجده تا بیست قابی و پر از زنبور مصرف غذای زمستانگذرانی بالایی را هم شامل می شود! بعضی از لاینها زمستانگذرانی در حد ۸ تا ۱۰ قاب پر از زنبور را دارند که این مورد پسند برخی از پرورش دهندگان می باشد. در هر صورت مهم آن است که شدت رشد جمعیت در اوایل بهار بالا بوده و کلنی آمادگی کامل برای مقابله با بیماریها و ذخیره سازی را داشته باشد.
    شدت رشد بهاره بالا» با توجه به شدت رشد بالای نژاد کارنیکا در اویل فصل فعالیت، این نژاد به عنوان یک ژنتیکی که قادر است از گلهای بهار برداشت عسل داشته باشد شناخته شده است و به جهان معرفی می شود. در صورتی که خیلی از نژادها تمامی گلهای بهاره را صرف رشد خود کرده تا بتوانند از گلهای تابستانی ذخیره سازی و تولید عسل داشته باشند.

    -تولید بالای موم و مدیریت در ذخیره سازی عسل

     یکی دیگر از قابلیتهای این نژاد مدیریت بالای آن در نحوه ذخیره سازی عسل در داخل شان ها می باشد. این به گونه ای است که در نژاد کارنیکا نیازی به استفاده از شبکه مهار ملکه نمی باشد و زنبوران کارگر یک شان را که پر از عسل میکنند ، کمتر مشاهده می شود که در وسط آن ملکه تخمگذاری کرده باشد.و ازاین رو می توان در فصل فعالیت و شهد خیزی منطقه هفتهگی برداشت عسل داشت.
    -بچه دهی ضعیف

     یکی از فاکتورهای بسیار مهم در اصلاح نژاد، بچه دهی کم می باشد، که نژاد کارنیکا بعد از چندین دهه اصلاح شدن ، بصورت کاملا و مثبت به این مهم پاسخ داده و کارنیکا را در تمامی جهان یکی از پتانسیلهای خوب از این جهت معرفی می نمایند.
    -مقاوم بودن در مقابل بیماری کنه وروا

     چگونگی رفتار نظافتی بهداشتی زنبوران و واکنش آنها در مقابل سلولهای آلوده به کنه واروا یا هر نوع بیماری دیگر ،ارتباط مستقیمی با کنترل بیماری بصورت طبیعی دارد. حداقل بیش از ۳۰ سال است که در زمینه مقاوم سازی و تقویت رفتار بهداشتی نظافتی نژاد کارنیکا کار شده و در این زمینه به دست آوردهای مهمی هم رسیده اند. که نتیجه آن مقاومت طبیعی تقریبا" بالای این نژاد در برابر کنه واروا است. لازم به ذکر است که در لاینهای متفاوت کارنیکا این توانایی متغییراست. به گونه ای که پرورش دهندگان ملکه نژاد کارنیکا دسته بندی شده اند، و برخی تولید عسل بیشتر را محور فعالیت اصلاح نژادی خود قرار داده اند و برخی تولید عسل خوب ولی در عین حال مقاومت ژنتیکی، در مقابل کنه واروا  را هدف اصلی خود می دانند.
    آرام بودن و نیش نزدن زنبورها در حین بازدید

     در این رابطه باید بگویم که زنبور نژاد اصیل کارنیکا بقدری آرام است که شما می توانید بدن کلاه توری و حتی بدون دودی کلنی را مورد برسی خود قرار داده، بدون اینکه نیشی دریافت نماید، یا حتی زنبوران فراری بر روی قاب مشاهده کنید.
    تولید کم بره موم

     در پرورش زنبور عسل صنعتی تولید زیاد بره موم را یکی از موارد منفی ژنتیکی معرفی می نمایند. نژاد کارنیکا بر خلاف دیگرنژادهای تیره رنگ زنبور عسل مثل نژاد قفقازی، کمترین بره موم را تولید می کند، که این برای ما امکان بازدید سریع و بدون مشکل کلنیها را ایجاد خواهد نمود.

    تولید محصول بالا

     یکی از فاکتورهای بسیار مهم اصلاح نژادی،افزایش محصول و تولید بالا می باشد. نژاد کارنیکا را یک زنبور بلند خورطوم هم می نامند.این زنبور قادر است با شدت رشد بهاره ای که از خود نشان می دهد و خورطوم بلندتری که نسبت به نژادهای دیگر زنبور عسل دارد، برداشت بهینه ای در همان هفته های اول شروع جریان شهد و گرده منطقه داشته باشد. بیشتر نژادهای خرطوم کوتاه قادر نیستند از انواع گیاهان علوفه ای مانند یونجه و شبدر بهره برداری داشته باشند. ولی زنبور نژاد کارنیکا از این موقعیت استثنایی که دارد به نحو عالی استفاده می کند.

    تفاوت نژاد کارنیکا با نژاد کارنیولان:

    موطن زنبور نژاد کارنیولان, کشورهای مجارستان،کرواسی و جزیره بالکان در کناره ی دریای سیاه است ولی نژاد کارنیکا یک نژاد پرورشی است که موطن اصلی آن کشور اتریش, سویس و کوه های آلپ می باشد. نژاد جغرافیایی کارنیولان از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به بهترین نژاد زنبور عسل پرورشی یعنی کارنیکا است, ولی از لحاظ اخلاق و رفتار و سایر ویژگی ها, دارای تفاوت های چشمگیری با هم می باشد.

    نژاد کارنیکا دارای استاندارد ژنتیکی مشخص بین المللی می باشد. این نژاد بخاطر قابلیت سازگاری و انعطاف پذیری بالایی که در اقلیم های متفاوت از خود نشان داده است از ارزش خاص ژنتیکی و پرورشی برخوردار است. در حال حاضر بیشتر پرورش دهندگان صنعتی زنبور عسل در سطح جهان از این نژاد استفاده می نمایند.

    برداشت عسل در اردیبهشت ماه:

    یکی از مشکلات زنبور داران کشور ایران, ثابت نبودن جریان شهد مناطق در فصل تابستان می باشد که این مشکل را کارنیکا با فعالیت مضاعفی که از خود نشان می دهد به راحتی حل می نماید.

    در صورت مدیریت صحیح یک زنبورستان در استانی مثل همدان در اردیبهشت ماه, بدون تغذیه و بدون اینکه زنبورستان به منطقه گرمسیری کوچ داشته باشد, حداقل از هر کلنی نژاد کارنیکا ۶ تا ۸ شان عسل برداشت می شود.

     

    پدر بزرگ زنبور نژاد کارنیکا:

    آقای Guido Sklener گوای دو اسکِلِنا متولد سال ۱۸۷۱ درشهر Albona آلبونای کشوراتریش می باشد.
    اسکلنا در سال ۱۸۹۰ شروع به زنبورداری نمود .او تعدادی کلنی زنبور عسل از پدر زن خود دریافت کرد و در مدتی خیلی کوتاه تشخیص داد که بعضی از کلنیها دارای ویژگیهای خاصی هستند. وبا داشتن ۴۷ کلنی زنبور عسل از سال ۱۹۱۹ به کار پرورش ملکه و اصلاح نژاد زنبور عسل پرداخت.اسکلنا در سال ۱۹۲۱ااولین اتحادیه پرورش ملکه زنبور عسل کشور اتریش را تاسیس نمود از ۴۷ کلنی زنبور عسلی که آقای اسکِلِنا داشته، لاین نژاد پرورشی زنبور عسل کارنیکا تولید شده است.و بعدها در شرایط مختلف اقلیمی و همینطور خواسته های متفاوت پرورش دهندگان ملکه، و نحوه اصلاح نژاد کردن آنها، لاینهای متفاوتی از این نژاد عرضه شده است.
    آقای اسکِلِنا در ماه مای سال ۱۹۵۳ در کشور اتریش در سن ۸۲ سالگی درگذشت.که به خاطر تمامی خدمات ارجمندش به جامعه جهانی پرورش دهندگان زنبور عسل یادش را گرامی می داریم.

     


  • تهیه و تنظیم توسط پرورش ملکه خاطره
    تماس : 09023025634
    انتشار مطلب در :